Östansjö filmsällskap är en idé och tanke som startade för länge sedan. När Folkets Hus bokstavligen reste sig ur askan efter branden väcktes tankarna till liv igen och under hösten 2016 tillfrågades Tommy Myrén om han inte var sugen på att starta en filmklubb. Tommy nappade på detta, och i oktober samma år visade Östansjö Filmsällskap den första filmen i nya Östansjö Folkets hus; Den store Gatsby. Det blev en filmpremiär med långklänningar och smokingar.

Östansjö filmsällskaps första målsättning är att visa intressanta filmer som kanske inte alltid fått den uppmärksamhet de förtjänar, eller bara är värda att se om. Filmklubbens styrelse, Johanna Björklund, som planerar programmet tar gärna emot förslag på nya som gamla kvalitetsfilmer. Exempel på filmer som visats är Elling, Min far Toni Erdman och Gudfaderntrilogin. Den andra målsättningen är att besökaren förutom filmupplevelsen ska få möjlighet till en skön och avkopplande fredagskväll. Biokvällen startar alltid med lite mingel, och mitt i filmen är det en paus för att sträcka lite på benen och prata lite. I biobaren serveras tilltugg med anknytning till den film som visas, och i mars när den härliga musikfilmen The Commitments står på programmet ordnas en mindre ölprovning med ett bryggeri från södra Närke.

Hittills har Östansjö Filmsällskap visat fem filmer per säsong varav en är barnfilm. Barnfilm har visats på lördagar med start kl 14, och vi vill att barnen har med sig vuxet sällskap som stannar kvar under filmvisningen. Vill man som vuxen inte titta på filmen är man lika välkommen att sitta utanför salongen och fika med andra.

Kommande filmer är titlar som; Call me by your name, BlacKkKlansman och Amatörer.

För alla fredagsfilmer gäller att dörrarna öppnas 18:30 även om filmen börjar 19.00.

För att se filmerna i Östansjö Filmsällskap behövs endast ett medlemskap i Östansjö Folkets Hus Vänner, för priset av 100:-/år. För mer information om Östansjö filmsällskap, kontakta Östansjö Folkets Hus styrelse